14 Ağustos 2014 Perşembe

UEFI Boot modundaki bilgisayarların BIOS ayarları nasıl yapılır?

UEFI Boot modundaki bilgisayarların BIOS ayarları nasıl yapılır?

Bu konumuzda UEFI Boot modundaki bilgisayarların BIOS ayarları nasıl yapılacağını anlatmaya çalıştık sizlere umarız faydalı olur...
 Sistemine Windows 8 yüklü cihazlara Windows 7 ve Linux kurmak için uygulanacak işlemler. 
 Arçelik,Gurundig vb. gibi markaların ürettiği Windows 8 kurulu laptop bilgisayarları kullanıyorsanız, Windows 7  ya da Linux kurmak konusunda sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz.
Sebebi ise bu tip cihazlar, Windows 8'in standardı olan Secure Boot ve UEFI Boot şeklinde ayarlanmaktadır. Bu yüzden, USB flasınız dan Windows 7 ya da Linux kurmakta zorluk çekersiniz. Bunun gibi cihazlar, USB disk ile boot olmaz yani bilgisayarınızı USB'den başlatamzsınız.
Bunun gibi sorunları aşmak için, öncelikle bilgisayarınızdan tüm yedeklerinizi alın.


Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Tam başladığı anda ESC tuşuna basın. Karşınıza çıkan ekrandan Secure Boot Option menüsünü seçin. 
Karşınıza  çıkan üç seçeneği de Disabled yapın.
F10 tuşuna basın, Yes / Evet deyin ve çıkın.
Bilgisayar başlarken yeniden ESC tuşuna basın. Çıkan menüde SCU menüsünü seçin. Yukarıdaki sekmelerden klavyenin yön tuşlarıyla, sağa basarak Boot sekmesine gelin. Boot Type yazan satırda Enter tuşuna basın, açılan menüde yukarı/aşağı tuşlarıyla Legacy Boot Type seçeneğini seçin. 
F10 tuşuna basın. Yes diyerek kaydedin ve çıkın.
USB diskinizi takın. Eğer otomatik olarak boot ekranı gelmiyorsa, USB disk takılı iken yeniden başlatın. Daha ilk ekranda F12 tuşuna basın. Çıkan menüde USB diski seçini, enter tuşuna basın.
Kurulum ekranı karşınıza gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder